Hate can seriously damage your health. 

I allow myself to forgive everyone who belittled me, who underestimated me, and all those who bullied me, everyone, and let go every past hurt. I am no longer who I used to be, I have become the best version of me and I am still in a process of changing. I deserve to be free. 

Advertisements

Çdo gjë është energji dhe ne e kontrollojmë atë me fuqinë e mendimeve tona.

quantum-teleportation-1

A e dini se një fitues i Çmimit Nobel ka provuar se bota fizike është një oqean i madh i energjisë që materializohet dhe dematerializohet në një ndarje sekonde, pa pushim? Po, ky shkencëtar i mahnitshëm ka treguar se asgjë nuk është e solide. Kjo është bota e fizikës kuantike.

Mendimet tona janë përgjegjës për mbajtjen bashkë të kësaj fushe energjike që gjithnjë ndryshon formën dhe trajtën e objekteve që ne i njohim.

Dhe, tani ju ndoshta pyesni veten – pse ne shohim një person, në vend që të shohim një ndezje grupore të energjisë?  

E pra, le të marrim këtë për shembull – vetëm të mendojnë për një shirit filmi. Një film është një koleksion prej rreth 24 korniza për sekondë. Çdo kornizë është e ndarë nga tjetra nga një hapësirë e vogël. Krahasuar me shpejtësinë këto korniza ndryshojnë, sytë tanë mashtrohen dhe shohin ato si një film të vazhdueshëm. Ose, të mendojnë për televizionin – tubi katodë është një tub i thjeshtë me një grumbull elektronesh që goditin ekranin në një mënyrë të caktuar, duke e bërë iluzionin e formës dhe lëvizjes.

Kjo është mënyra se si janë bërë të gjitha objektet. Të gjithë njerëzit kanë 5 shqisa fizike – shikimin, dëgjimin, prekjen, nuhatjen dhe shijen, dhe secila prej këtyre shqisave ka një gamë të veçantë. Ose, me fjalë të tjera, shqisat tona e perceptojnë energjinë nga një pikë të caktuar të pamjes dhe kjo është se si ata krijojnë imazhe dhe formojnë perceptimin tonë.

Por, mos na keqkupto – kjo nuk është e saktë dhe kjo nuk është e plotë. Kjo është vetëm një interpretim. E pra po, dhe të gjitha interpretimet tona janë të bazuara ekskluzivisht në “hartën e brendshme” të realitetit, por jo të vërtetën reale. “Harta” jonë është rezultat i përvojës kolektive e jetës tonë personale. Mendimet tona janë të lidhura me këtë energji të padukshme dhe përcaktojë se çfarë forme do të marrë. Po, dhe kjo do të thotë se mendimet tona mund vërtetë të ndryshojnë universin – grimcë pas grimce, dhe të krijojnë jetën tonë 3D.

A mund të më bëni një nder – vetëm shikoni përreth jush. Çdo gjë që ju shihni në botën tonë fizike filloi si një ide e cila rritet deri sa të materializohet në një objekt fizik nëpërmjet një seri hapash.

Që  do të thotë se ju fjalë për fjalë bëheni ajo që keni menduar më shpesh dhe jeta juaj është bërë ajo që ju e keni imagjinuar dhe e keni besuar.

Vetëm mendoni botën tuaj si një pasqyrë e madhe. Një pasqyrë e cila ju lejon të përjetoni gjithçka që ju besoni se është e vërtetë në këtë plan 3D (deri sa të ndyshoni atë).

Sipas fizikës kuantike, bota nuk është aq konstante aq sa duket. Jo, bota është një lëvizje e vazhdueshme e cila ndërtohet nga mendimet tona kolektive, individuale duke i ndërtuar, shkatërruar, dhe rindërtuar atë. Dhe, çdo gjë ne kemi menduar se është e vërtetë në fakt është një iluzion, gati magjike.

Por, mos u shqetësoni, sepse ne kemi filluar të vëmë në dukje iluzionin dhe, më e rëndësishmja, ne jemi mësuar se si të ndryshojmë atë.

Për shembull – cilët janë përbërësit e trupit tonë?

E pra, trupi i njeriut ka 9 sisteme: të qarkullimit të gjakut, tretjes, endokrine, muskuloze, nervore, riprodhues, të frymëmarrjes, skeletore dhe sistemin urinar.

Kush i bën këto sisteme?

-indet dhe organet.

Kush i bën indet dhe organet?

-Ata bëhen nga qelizat.

Çfarë i bën qelizat?

– molekulat.

Çfarë e bën një molekulë?

– atomet.

Çfarë e bën një atom?

– grimcat nën-atomike.

Çfarë e bën një grimcë nën-atomike?

– energjia!

Po, besoj se e kuptuat tani-

Ne jemi të gjithë vetëm një dritë energjike në konfigurimin e tij më të bukur dhe më inteligjente.

Ne jemi energji që vazhdimisht ndryshon sipërfaqen dhe kontrollohet nga mendimet tona. Zonja dhe zotërinj, ju jeni qenie njerëzore  e fuqishme. Ekspertët thonë se në qoftë se ju mund të shihni veten nën një mikroskop të fortë elektronik dhe të bëni eksperimente të tjera në të, ju do të shihni se ju jeni të përbërë nga grupacione energjike që ndryshojnë përgjithmonë në formën e elektroneve, neutroneve, fotoneve dhe grimcat e tjera nën-atomike.

Ju jeni energji dhe çdo gjë rreth jush është energji. Sipas teorisë fizike kuantike, akti i vështrimit të objektit është ai që e krijon atë objekt. Por, ky objekt nuk ekziston! Kjo do të thotë se ndërsa ju “vëzhgoni diçka”, vëmendja juaj është përqendruar në diçka dhe qëllimi juaj fjalë për fjalë krijon atë gjë.

Kjo është provuar shkencërisht.

Njerëzit – bota jonë është e përbërë prej shpirtit, mendjes dhe trupit, dhe secili nga këta të tre ka një funksion unik. Gjërat që ju mund të shihni me sytë tuaj dhe përjetoni me trupin tuaj është bota fizike, apo trupi. Trupi është një efekt i krijuar nga një kauzë – mendimi. Por, mos harroni – trupi nuk mund të prodhojë. Trupi mund të përjetojë dhe të përjetohet. Kjo është aftësia e tij unike. Por, nga ana tjetër, mendimi nuk mund të përjetohet. Po, mendimi mund të bëjë, të krijojë dhe të interpretoj ë. Ajo ka nevojë për një botë të relativitetit (bota fizike, trupi) për t’u përjetuar.

Kjo është shumë e rëndësishme për ju për ta mbajtur mend(dhe shumë nga ju ndoshta e dini këtë tashmë) – shpirti është gjithçka, ai që i jep mendim jetës dhe trupit. Trupi nuk ka fuqinë për të krijuar, edhe pse ajo i jep iluzionin se ajo e bën. Ky iluzion është arsyeja e kaq shumë frustrimeve. Trupi është një efekt i pastër dhe nuk ka fuqi për të shkaktuar ose krijuar.

Çelësi është që të përdorin këtë informacion për të parë universin në një mënyrë të ndryshme se sa ne e shohim tani në mënyrë që të manifestojmë atë që ne me të vërtetë duam.

Faleminderit për leximin dhe mos harroni ta shpërndani.

Original source: Mysterious Earth